Terug naar het overzicht

3de Nationale eScience Symposium: "Accelerating Scientific Discovery"

Datum: 
08 / 10 / 2015
Agenda type: 
Locatie: 
Amsterdam Arena
Arena Boulevard 1
1100 DL Amsterdam
Netherlands

Het derde Nationale eScience Symposium presenteert wetenschappers en onderzoekers, afkomstig van alle wetenschappelijke disciplines, digitale nieuwe technologieën relevant voor verschillende vakgebieden. Hoogtepunt van het symposium is de demonstratie van een aantal data-gedreven en rekenkracht intensieve wetenschappelijke projecten van wereldklasse.

De grote maatschappelijke uitdagingen van de komende jaren, zoals omgaan met klimatologische veranderingen, de groeiende wereldbevolking en de voortschrijdende vergrijzing, de schaarste aan bepaalde grondstoffen en de toenemende urbanisatie, vragen om innovatieve wetenschappelijke en technologische interventies. Een belangrijke factor in het benaderen en oplossen van deze problemen is het slim en doelmatige gebruik van de beschikbare rekenkracht van (super) computers op een dusdanige manier dat zaken revolutionair anders kunnen worden aangepakt.  

Het symposium is met name interessant voor onderzoekers (uit de academische wereld en de industrie), studenten, data wetenschappers, wetenschappelijke managers, CIO's en CTO's. Gedemonstreerde disciplines betreffen de chemie, natuurkunde , biologie, de sociale wetenschappen, informatica en wiskunde.