Terug naar het overzicht

DEST Botanische Nomenclatuur cursus

Datum: 
26 / 01 / 2015 tot 30 / 01 / 2015
Agenda type: 
Locatie: 
Royal Botanic Gardens
Kew, Richmond
Surrey
TW9 3AB
United Kingdom

De Distributed European School of Taxonomy (DEST) geeft een cursus Botanische Nomenclatuur in de beroemde Kew Royal Botanic Gardens.

DEST is opgericht door prominente taxonomen en andere internationale partners gedurende het EU-gesubsidieerde project European Distributed Institute of Taxonomy. De voornaamste doelstellingen van DEST zijn het overdragen van kennis tussen huidige en toekomstige generaties taxonomen door het aanbieden van hoogwaardig onderwijs en om studenten voor te bereiden op een toekomstige carrière in de taxonomie.

De diepgaande Botanical Nomenclature cursus behandelt de principes van de botanische nomenclatuur, zoals vastgelegd in de International Code of Nomenclature for algae, fungi and plants (ICN). Dit leert deelnemers om nomenclatuur correct toe te passen bij taxonomische revisies, het samenstellen van soortenlijsten etc.

Deelnemers krijgen de gelegenheid om zich bezig te houden met hun eigen onderzoekinteresses, waarbij de nadruk ligt op het vaststellen en oplossen van nomenclatuurproblemen en ze van de collecties van de Kew Royal Botanical Gardens gebruik kunnen maken.

Aan de cursus kan een maximum van 10 mensen deelnemen, de uiterste inschrijfdatum is 10 oktober 2014.