Terug naar het overzicht

TDWG Meeting 2014

Datum: 
27 / 10 / 2014 tot 31 / 10 / 2014
Agenda type: 
Locatie: 
Jönköping
Sweden

Biodiversity Information Standards (TDWG), ook bekend als de Taxonomic Databases Working Group, zal dit jaar haar jaarlijkse conferentie in Jönköping, Zweden houden, van 27 t/m 31 oktober 2014.

Biodiversity Information Standards (TDWG) is een non-profit wetenschappelijke en educatieve organisatie verbonden met de International Union of Biological Sciences. TDWG is opgericht om internationale samenwerking tussen biologische databaseprojecten te bewerkstelligen. TDWG heeft een bredere en effectievere verspreiding van informatie over het werelderfgoed aan biologische organismen voorgestaan, ten bate van de aarde als geheel. Biodiversity Information Standards (TDWG) richt zich nu op het ontwikkelen van standaarden ten behoeve van het uitwisselen van biologische/biodiversiteitsdata.

Het thema van de TDWG conferentie van dit jaar luidt: Applications and Data Standards for Sustaining Biodiversity. In deelprogramma’s zullen de volgende onderwerpen aan bod komen: Applications, Semantic Technologies, Capacity Building, Phyloinformatics, Outreach and Collaboration, ePublications en Trait Data.