Terug naar het overzicht

GBIF Young Researchers Award 2018

02 / 01 / 2018, GBIF

Het GBIF Secretariaat nodigt uit tot het insturen van kandidaten met een onderzoeksvoorstel voor de 2018 Young Researchers Award. De prijs is bedoeld voor bevordering van vernieuwend onderzoek dat gebruik maakt van biodiversiteitdata die via GBIF gepubliceerd worden. Momenteel gaat het om ruim 900 miljoen beschikbare records.

GBIF zal dit jaar twee prijzen van € 5.000 toekennen aan twee jonge wetenschappers, bij voorkeur een master’s student en een PhD-kandidaat. Studenten moeten genomineerd worden door het nationale Head of Delegation, die een maximum van twee genomineerden kan voordragen aan het GBIF Secretariaat.

Het Nederlands knooppunt voor GBIF, stichting NLBIF, roept hierbij op om vóór 1 juni 2018 inzendingen met een voorstel van maximaal vijf pagina’s tekst in te sturen aan nlbif@naturalis.nl. Neem voor meer informatie contact op met NLBIF via hetzelfde emailadres.

NLBIF zal deze nominaties doorsturen aan de Nederlandse Head of Delegation: mevrouw Daniëlle van Bentem, Ministerie van OCW. Zij zal uit deze inzendingen de twee genomineerden selecteren.

Meer details over de eisen staan ook op de GBIF-website

Naar artikel