Terug naar het overzicht

Laat zien wat je met open biodiversiteitdata kan doen, win de GBIF "Ebbe Nielsen Challenge"

17 / 12 / 2014, GBIF

Het secretariaat van de Global Biodiversity Information Facility (GBIF) heeft de "Ebbe Nielsen Challenge" gelanceerd, een nieuwe competitie voor (open data) biodiversiteit-informatici, win 20.000 Euro!

De "Ebbe Nielsen Challenge", voorheen de "Ebbe Nielsen Prize", genoemd naar een van de oprichters van GBIF, is ingesteld om wetenschappers, informatici, data modelleerders, GIS experts en andere enthousiastelingen de gelegenheid te geven de mogelijkheden van open biodiversiteitdata te demonstreren in web-based, of andersoortige, applicaties. Meer dan 400 miljoen wereldwijde gegevens over het voorkomen van planten en dieren op deze aarde zijn inmiddels via GBIF beschikbaar, voor Nederland zijn dat er meer dan 20 mijoen. Laat zien wat er met deze data allemaal mogelijk is en win 20.000 Euro!

Inschrijven voor deze Challenge is mogelijk tot 3 maart 2015. De "Ebbe Nielsen Challenge" is een competitie open voor iedereen maar richt zich toch vooral op de meer gevorderde onderzoekers en  ervaren programmeurs. Naast de hoofdprijs van 20.000 Euro zijn er ook enkele stimuleringsprijzen van 1.000 Euro beschikbaar. Neem contact op met de NLBIF coördinator voor alle ins and outs van deze uitdaging.

 

 

 

Naar artikel