Terug naar het overzicht

Wie wint de Nederlandse Dataprijs 2014? Nomineer kandidaten voor 1 juli!

23 / 04 / 2014, RDNL

De Nederlandse Dataprijs 2014 wordt uitgereikt aan een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aanvullend of nieuw onderzoek.

De prijs is er om onderzoekers die data bij elkaar brengen, documenteren en toegankelijk maken voor anderen de waardering te geven die ze verdienen. Er worden tweejaarlijks twee prijzen uitgereikt: een prijs voor de humaniora en sociale wetenschappen en een prijs voor de exacte en technische wetenschappen. De winnaars ontvangen: een beeldje, € 7.500 om de dataset toegankelijk(er) te maken door bijvoorbeeld een symposium te organiseren of de data online te ontsluiten, en een geheel verzorgd diner voor de betrokken onderzoeksgroep.

De organisatie van de Nederlandse Dataprijs is in handen van Research Data Netherlands (RDNL), een samenwerkingsverband tussen 3TU.Datacentrum en Data Archiving and Networked Services (DANS).

Op 24 september 2014 vindt, aansluitend aan de internationale Plenary Meeting van de Research Data Alliance, de uitreiking van de Dataprijs plaats. Nomineren kan tot 1 juli 2014. Daarna buigt de jury zich over de voordrachten. Op 1 september wordt bekend gemaakt wie de zes genomineerden voor de prijzen zijn. In de hele maand september wordt aandacht besteed aan de kandidaten en hun prestaties, onder andere op de websites van Research Data Netherlands, DANS en 3TU.Datacentrum.

Naar artikel