Terug naar het overzicht

Onderzoek rond geo-information in GBIF en NLBIF door GIMA studenten

Project type: 
Datagebruik survey
Duur: 
28 / 04 / 2015 tot 25 / 05 / 2015

GIMA (Geographical Information Management and Application) is een MSc opleiding met een sterke focus op geografische informatie vanuit een wetenschappelijk perspectief. GIMA is gebaseerd op de gemeenschappelijk GIS kennis van de TU Twente (ITC Enschede), TU Delft, Universiteit Utrecht en de Universiteit van Wageningen.

4 GIMA studenten richten zich op de uitdaging het complexe verhaal rond georeferentie data in GBIF in kaart te brengen, te analyseren en uiteindlijk een aantal adviesen te genereren die de levering en het gebruik van GBIF data moeten vergemakkelijken. Het doel is met name om de behoeften van gebruikers in kaart te brengen en bij te dragen aan een beter begrip van in het bijzonder de uitwisseling van geografische gegevens via GBIF.

Het project is gebaseerd op de actieve input van ervaren gebruikers en aanbieders van biodiversiteitgegevens richting GBIF en/of NLBIF. Steun dit onderzoek door het invullen van de online vragenlijsten die naast deze inleiding zijn weergegeven. Uw medewerking wordt bijzonder op prijs gesteld.