NLBIF Call

Financiering

Projectbijdragen NLBIF

NLBIF stelt jaarlijks een budget beschikbaar via de NLBIF-call om een financiële bijdrage te leveren aan ingediende projectvoorstellen. De call wordt voor 2022 weer opengezet vanaf 8 maart, tijdens onze relatiedag. Ingediende voorstellen worden getoetst en beoordeeld op basis van het GBIF strategische plan en het jaarlijkse werkprogramma. De projectvoorstellen zullen beoordeeld en toegekend worden door een onafhankelijke beoordelingscommissie. Bekijk de NLBIF projecten-pagina om een beeld te krijgen waar NLBIF een bijdrage aan levert.

Foto door Hans Verdaat

Foto door Naturalis

NLBIF-call 2022

De NLBIF-call 2022 staat weer open! Bekijk hier de NLBIF-call 2022, om te zien hoe je een projectvoorstel in kunt dienen.

Ook is er dit jaar voor het eerst de NLBIF ‘Challenge – GBIF biodiversiteitsdata en beleid’ met een geldprijs van €5.000,-. Het doel van de challenge is om inzicht te krijgen in welke eisen beleidsmakers stellen aan biodiversiteitsdata voor beleidstoepassingen, of hoe het beleidsveld gemotiveerd kan worden meer gebruik te maken van GBIF data. Bekijk de challenge om te zien hoe u mee kunt doen.

Deadline NLBIF-call en -challenge: maandag 2 mei 2022, 12:00.

NLBIF commissie

Alle ingediende projectvoorstellen voor NLBIF-call 2022 zullen door ten minste drie leden van de NLBIF commissie getoetst en beoordeeld worden. De ingediende voorstellen met de hoogste scores zullen worden gefinancierd. De NLBIF commissie bestaat uit een onafhankelijke voorzitter en 5 commissie leden, te weten:
Dhr. Erwin Bleumink, Vilans, voorzitter
Dhr. dr. ir. Joris Timmermans, IBED, UvA
Dhr. Martin Epe, Zoogdiervereniging
Dhr. Dolf Moerkens, Unie van Waterschappen
Dhr. Chris Driessen, Regelink Ecologie & Landschap
Dhr. dr. Peter Desmet, Instituut Natuur- en Bosonderzoek (INBO)