Over ons

8 maart 2022

Relatiedag

De NLBIF-relatiedag 2022 was een groot succes! Eindelijk kon de dag weer in zijn fysieke vorm door gaan, met inspirerende sprekers uit het biodiversiteitsveld, en natuurlijk voldoende tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Ook staat de NLBIF-call voor 2022 weer open. 

Heb je de dag gemist? Geen zorgen, de presentaties kun je hier terugvinden:

Niels Raes tijdens Relatiedag 8-3-2022

NLBIF-Bureau

Onze activiteiten

 

Het NLBIF bureau houdt zich bezig met secretariële verplichtingen en diverse activiteiten. De belangrijkste basisactiviteiten van NLBIF zijn:

a) het onderling verbinden van Nederlandse biodiversiteitgemeenschap via relatiebeheer van de NLBIF node-manager en de jaarlijkse NLBIF relatiedag, en;
b) het onderhouden en updaten van de technische infrastructuur voor het delen van Nederlandse biodiversiteitsdata met GBIF.

NLBIF beheert daarvoor de NLBIF ‘Integrated Publishing Toolkit’ (IPT) server en verleent assistentie bij het beheer van IPT servers van Nederlandse partners. Nederland levert via NLBIF en partners een belangrijke bijdrage aan de mondiale biodiversteitskennis. Naast het beheer van haar eigen infrastructuur draagt NLBIF bij aan twee internationale infrastructurele projecten die belangrijke bijdragen leveren aan GBIF, te weten de ‘Catalogue of Life’ (CoL) en het ‘Distributed System of Scientific Collections’ (DiSSCo).

NLBIF-programma

Participatie en project financiering

onzeNLBIF heeft een programmabudget wat via een jaarlijkse NLBIF-call beschikbaar gemaakt wordt aan partners uit de Nederlandse biodiversiteitsgemeenschap. Via haar programma worden activiteiten uitgevoerd door partners die bijdragen aan:
a) participatie van data-eigenaren,
b) infrastructurele verbeteringen aan de Nederlandse en GBIF data infrastructuur, en c) het beschikbaar maken van kwalitatief hoogwaardige biodiversiteitdata voor onderzoek en beleid.

Op onze projectenpagina vindt u een overzicht van lopende projecten en rapportages van afgesloten projecten die via het NLBIF programma mogelijk gemaakt zijn.

Inzicht in projecten

Project rapportages

Project rapportages zijn beschikbaar via NLBIF community pagina op Zenodo.

Inzicht in NLBIF

Periodieke nieuwsbrief

NLBIF Nieuwsbrief 3e kwartaal – verzonden op 18 oktober 2022.

NLBIF Nieuwsbrief 2e kwartaal – verzonden op 14 juni 2022.

NLBIF Nieuwsbrief 1e kwartaal – verzonden op 4 april 2022.

NLBIF Nieuwsbrief 4e kwartaal – verzonden op 14 december 2021.

NLBIF Nieuwsbrief 3e kwartaal – verzonden op 12 oktober 2021.

NLBIF Nieuwsbrief 2e kwartaal – verzonden op 15 juni 2021.

NLBIF Nieuwsbrief 1e kwartaal – verzonden op 4 maart 2021.

Activiteitenverslagen